Søg på hjemmesiden

Ryesgade 68C
2100 København Ø
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 3536 6535
Reg.nr. 1551
Kontonr. 7707231
Giro 7707231
CVR 17494694
Mobilepay: 78684

Integrationspris til afrikansk gospelsangerImg 7911-besk

Joanita Lubega Zachariassen fra den københavnske migrantmenighed Church on the Rock har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus – Årets Knus, der tildeles en flygtning eller indvandrer, der har gjort en særlig indsats for at bygge bro mellem mellem etniske danskere og nydanskere. Prisen blev overrakt af tidligere overrabbiner Bent Melchior på Centrets repræsentantskabsmøde i København.

Bent Melchior begrundede prisen med, at Joanita Lubega som afrikansk gospelsanger og korleder har formået at bidrage til det danske samfund med noget nyt og værdifuldt, netop fordi hun ikke blot har integreret sig i det nye samfund, men også bevaret sin egen identitet. Hermed er hun med til at forme det, der bliver fremtidens Danmark.

Joanita Lubega Zachariassen er født i Uganda og opvokset i en kristen flygtningefamilie Danmark, hvor hendes far som ung jurist fik politisk asyl i 1992 efter to år på asylcentre. Hun kom til Danmark i 1993 som 10-årig sammen med sin mor og søskende. De første år boede familien i Næstved. Senere flyttede de til Rødovre, hvor Joanita tog en uddannelse som social- og sundhedsassistent. Hun arbejder i dag som inspektør i et rengøringsfirma. Sideløbende har hun i en årrække fået professionel sangundervisning.

Fritiden bruges i migrantmenigheden Church on the Rock, der blev grundlagt af hendes far i 1998 og holder gudstjenester i Timotheuskirken i Valby. Her leder Joanita menighedens populære gospelkor, der for størstedelens vedkommende består af unge første- og andengenerations flygtninge, som gennem musikken og korets koncertvirksomhed får en platform for positive kulturmøder. Koret medvirkede blandt andet ved den TV-transmitterede klimagudstjeneste i Københavns Domkirke for tre år siden.

Joanita er en udadvendt og livsglad pige, der har formået at vende en svær start som flygtningebarn til et positivt eksempel på, at unge med flerkulturel baggrund har mange færdigheder og ressourcer at tilføre Danmark. Med sit musikalske talent ønsker hun ikke blot at skabe bedre integration mellem danskere og nydanskere men også at bruge musikken til at fortælle danskerne om sin kristne tro. Samtidig er hun med til at vise, at Afrika er meget andet end fattigdom og elendighed, og at kristendommens budskab stadig har stor tiltrækningskraft i en globaliseret verden.

Joanita er gift med en færing og bor på Amager. Parret venter deres første barn til sommer.

 

 

Internationale kirkelige mødesteder

Video

Video om det gode samarbejde mellem

en folkekirke og en migrantmenighed

i Haderslev Stift.

https://www.youtube.com/watch?v=P_5txfJtZ2w

Kommende events

Efterårskonference

TIL LIV OG GLÆDE

Det gode liv i eksil

København d. 1.-3. nov.
Program

 

 

 

Migranter synger

Nyudgivelse

 

Migranter.synger

Læs mere

Glem ikke gæstfriheden

Folkekirkens møde
med asylansøgere

 
Glem ikke gstfriheden Forside Download

Det gode samarbejde

Migrantmenigheder
og folkekirken

 Det gode samarbejde omslag

Læs mere

Med andre øjne

Migranters møde
med folkekirken

 

14021 TKC medandreojne

Læs mere

Kirke og migration

Principper-folder-reduceret10 principper Download

Tro, eksil og eksistens

Danmarks største samling af interviews med nydanskere fra 40 lande om liv og tro.
Selamawit-rettet lav 6646

Tværkulturelt Center på

facebook-logo

Medlemmer: 168 folkekirkesogne, kirkelige organisationer og migrantmenigheder m.fl.
Formand: Tidligere konsulent i UNICEF Adnan Dahan - Netværkskoordinator: Birthe Munck-Fairwood
Sekretær: Ann Juul Kjestrup - Regnskabsfører: Ilse Due