Søg på hjemmesiden

Ryesgade 68C
2100 København Ø
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 3536 6535
Reg.nr. 1551
Kontonr. 7707231
Giro 7707231
CVR 17494694
Mobilepay: 78684

I sin tale til de mange migrantmenigheder understregede biskop i Helsingør Stift, Lise-Lotte Rebel, at selv om kristne tilhører mange forskellige kirkesamfund, er vi ét og fælles om at tilbede den eneste levende Gud.

- I kommer fra en stor del af verden og er søgt til vores land, der har været meget homogent. Der har kun været én folkekirke, og så kommer I og bidrager med jeres forskellighed til, at vi for alvor kan åbne øjnene op for, hvad der er det helt fantastiske i den kristne tro, sagde Lise-Lotte Rebel blandt andet.

For Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, var konferencen en oplagt anledning til at lytte til de nye menigheder og få indblik i deres oplevelser, refleksioner og eventuelle bekymringer.

- I vores kirke er det vigtigt, at vi lytter til jer og jeres erfaringer. I en globaliseret verden er det yderst vigtigt at kende til vores forskelligheder. Kristus lærte os, at der er en værdi i forskellighed, understregede biskoppen.

Indslag ved 10 migrantmenigheder

Omkring 240 migrantmenigheder og katolske sproggrupper er i dag en mere eller mindre synlig del af kirkelivet i Danmark. Nogle er ganske små og består hovedsageligt af kristne fra et enkelt land. Andre samler flere hundrede gudstjenestedeltagere fra samme kirketradition på tværs af landegrænser. Alle har deres egen historie at fortælle.

- I Danmark savnede jeg min Gud, fortalte en etiopisk menighedsleder, da han blev bedt om at fortælle om den første tid i Danmark og hvorfor han var med til at starte en etiopisk menighed i København. I alt ti af de nye menigheder fik lejlighed til at præsentere sig på Regnbuekonferencen, hvor repræsentanter blev interviewet af aftenens ordstyrer, Karsten Fledelius, der med sine spørgsmål kom vidt omkring. Tilhørerne fik indblik i gudstjenesteliv, kirketraditioner og kulturelt særpræg i menigheder med rødder i så forskellige lande som Indonesien, Irak, Pakistan, Etiopien, Nigeria og Makedonien samt en kinesisk menighed, der for størstedelens vedkommende består af førstegenerationskristne. Flere migrantpræster kunne også fortælle, at danskere ikke sjældent finder vej til deres gudstjenester, der ofte er mindre liturgiske end i folkekirken.

Flere af disse menigheder – og deres danske værtskirker – omtales i en ny publikation fra Tværkulturelt Center, "Migrantmenigheder og folkekirken", hvor der i 15 case stories sættes fokus på de mange gode erfaringer om samarbejde, som er gjort ud over landet.

Verdensmusik og irakisk buffet

Mangfoldigheden blev yderligere understreget med sange og musikalske indslag fra Mexico, Indonesien og den kaldæiske kirke i Irak samt en afsluttende aftensang på engelsk i Domkirken under ledelse af den amerikanske præst Ron Rentner fra International Church of Copenhagen.

Inden arrangementet sluttede, kunne deltagerne nyde en bugnende irakisk buffet tilberedt af medlemmer af den kaldæiske menighed i Søborg.

Tekst: Bent Dahl Jensen, Sameksistens, og BMF

 

 

 

 

Internationale kirkelige mødesteder

Video

Video om det gode samarbejde mellem

en folkekirke og en migrantmenighed

i Haderslev Stift.

https://www.youtube.com/watch?v=P_5txfJtZ2w

Kommende events

Efterårskonference

TIL LIV OG GLÆDE

Det gode liv i eksil

København d. 1.-3. nov.
Program

 

 

 

Migranter synger

Nyudgivelse

 

Migranter.synger

Læs mere

Glem ikke gæstfriheden

Folkekirkens møde
med asylansøgere

 
Glem ikke gstfriheden Forside Download

Det gode samarbejde

Migrantmenigheder
og folkekirken

 Det gode samarbejde omslag

Læs mere

Med andre øjne

Migranters møde
med folkekirken

 

14021 TKC medandreojne

Læs mere

Kirke og migration

Principper-folder-reduceret10 principper Download

Tro, eksil og eksistens

Danmarks største samling af interviews med nydanskere fra 40 lande om liv og tro.
Selamawit-rettet lav 6646

Tværkulturelt Center på

facebook-logo

Medlemmer: 168 folkekirkesogne, kirkelige organisationer og migrantmenigheder m.fl.
Formand: Tidligere konsulent i UNICEF Adnan Dahan - Netværkskoordinator: Birthe Munck-Fairwood
Sekretær: Ann Juul Kjestrup - Regnskabsfører: Ilse Due