Søg på hjemmesiden

Ryesgade 68C
2100 København Ø
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 3536 6535
Reg.nr. 1551
Kontonr. 7707231
Giro 7707231
CVR 17494694
Mobilepay: 78684

September 2013

Enhed midt i mangfoldigheden på kirkelig Regnbuekonference

Københavns Domkirke dannede den 25. september rammen om en Regnbuekonference, der samlede 70 danskere og nydanskere fra folkekirken og 10 migrantmenigheder. Konferencen var arrangeret af de mellemkirkelige stiftsudvalg i Helsingør, København og Roskilde i samarbejde med Tværkulturelt Center.

Se fotos

I sin tale til de mange migrantmenigheder understregede biskop i Helsingør Stift, Lise-Lotte Rebel, at selv om kristne tilhører mange forskellige kirkesamfund, er vi ét og fælles om at tilbede den eneste levende Gud.
- I kommer fra en stor del af verden og er søgt til vores land, der har været meget
homogent. Der har kun været én folkekirke, og så kommer I og bidrager med jeres
forskellighed til, at vi for alvor kan åbne øjnene op for, hvad der er det helt fantastiske i den
kristne tro, sagde Lise-Lotte Rebel blandt andet.
For Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, var konferencen en oplagt anledning til at lytte
til de nye menigheder og få indblik i deres oplevelser, refleksioner og bekymringer.  

- I vores kirke er det vigtigt, at vi lytter til jer og jeres erfaringer. Kristus lærte os, at der er en værdi i forskellighed, understregede biskoppen.
Ti migrantmenigheder fik lejlighed til at præsentere sig på Regnbuekonferencen, hvor repræsentanter blev interviewet af aftenens ordstyrer, Karsten Fledelius, der med sine spørgsmål kom vidt omkring. Tilhørerne fik indblik i gudstjenesteliv, kirketraditioner og kulturelt særpræg i menigheder med rødder i så forskellige lande som Indonesien, Irak, Pakistan, Etiopien, Nigeria, Rwanda og Makedonien.
Mangfoldigheden blev yderligere understreget med sange og musikalske indslag fra Mexico, Indonesien og den kaldæiske kirke i Irak samt en afsluttende aftensang på engelsk i Domkirken ved den amerikanske præst Ron Rentner fra International Church of Copenhagen. 

Tekst: Bent Dahl Jensen, Sameksistens, og BMF