Søg på hjemmesiden

Ryesgade 68C
2100 København Ø
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 3536 6535
Reg.nr. 1551
Kontonr. 7707231
Giro 7707231
CVR 17494694

Eritreansk familie fra Nysted overlevede flugt gennem Saharas ørken

(Nyt på tværs 2 - 2016)

Hvem er Yohana? Den spinkle 25-årigekvinde stiller spørgsmålet med en blanding af smil og alvor. I den lyse stue på første sal i et ældre byhus i Nysted på Lolland fortæller billeder, ortodokse ikoner og døråbninger draperet med smukke stoffer om den eritreanske families rødder i det gamle kristne kulturland på Afrikas Horn. Efter snart to år i Danmark er det vigtigt for Yohana Zemichael at give danskerne mulighed for at forstå, hvem hun er, og hvorfor familien endte i Danmark. For der er uendelig langt fra hverdagen i et af verdens mest undertrykkende regimer til en fredelig dansk provinsby med nyudsprungne bøgetræer en solrig forårsdag i maj. 

Læs mere: Jeg vil gerne, at danskerne skal forstå

Jeg kan ikke undvære musikken, siger dansk-indonesiske Jonathan Siahaan    

(Nyt på tværs 1-2012)

Hele Danmark fulgte med, da Jonathan Siahaan i 2007 vandt 1. prisen i DRs klassiske talentkonkurrence Spil for livet hen over fire søndage. "Et fantastisk talent," sagde dommerjuryen efterfølgende. Dengang var Jonathan 18 år og gik i 2. g på Sct. Annæ Gymnasium i København. I dag er den unge dansk-indoneser, der er født i en kristen indonesisk indvandrerfamilie på Amager, godt på vej mod en karriere som koncertpianist. Vejen har været lang og omkostningerne mange. Men den glæde, han selv har fundet i musikken, brænder han for at dele med andre.

Læs mere: Spil for livet

Ung FN-flygtning drømmer om at blive ingeniør  

(Nyt på tværs 1-2012) 

Efter et år taler Nabii Rusegura allerede flydende dansk. Den 19-årige congoleser kom til Danmark som FN-flygtning i februar sidste år fra en flygtningelejr nær den sudanesiske grænse. Her havde han boet i seks år hos en onkel, der tog sig af ham, da han blev adskilt fra sin familie under borgerkrigen i hjemlandet. I dag bor Nabii i en lejlighed i Brønderslev, som han deler med to andre unge fra samme lejr. Drengene kom til Danmark samtidig og er alle godt i gang med en travl dansk hverdag med sprogskole, fodboldklub og nye danske venner i en kristen ungdomsforening.    

Læs mere: Fra Afrika til Brønderslev 

Kristen vietnamesisk familie står bag disken i grillbar i Hirtshals  

(Nyt på tværs 1 - 2012) 

Der er både traditionel fast food og hjemmelavede vietnamesiske retter på menukortet i Trung Nguyens café og grillbar, der ligger centralt på en befærdet gade få hundrede meter fra havnepladsen i Hirtshals. De vietnamesiske specialiteter sørger hans kone Minh Ha for. Siden parret overtog stedet i 2009, har de opbygget en voksende kundekreds blandt byens fastboende såvel som de mange turister i den nordjyske ferieby. For den vietnamesiske familie giver ikke køb på råvarer og kvalitet - og alle får gerne et smil og en lille snak med på vejen.

Læs mere: Vi har været heldige 

Internationale kirkelige mødesteder