Vores ægteskab var arrangeret

(Nyt på tværs 2-2007)

Foreløbig har det varet 37 år. Da Susan og George Thomas gav hinanden deres ja i den sydindiske by Madras for 37 år siden, havde de kun mødt hinanden en enkelt gang. Men de var trygge ved, at den ægtefælle, deres forældre havde valgt til dem, var den bedste. Det har de aldrig fortrudt.

Læs mere: På vej mod den tredje alder 

Majken fra Lyngby fortæller om det første besøg hos svigerforældrene i Iran

(Nyt på tværs 3-2004)

Da Majken Strømme Rokni (30) for to år siden gav sit ja til sin iranske mand i Løgumkloster Kirke, giftede hun sig ikke kun med en flygtning fra et muslimsk land. Hun fik også en svigermor og svigerfar i Iran. Og da sønnen Noah blev født året efter, fik han en farmor og farfar, der er muslimer og kun taler farsi.

Læs mere: Svigermor er iraner 

Vi er blandt pionererne, siger dansk-filippinsk ægtepar fra Hundige

(Nyt på tværs 3-2004)

Da Evelyn og Finn Sønderholm blev gift i en københavnsk folkekirke i 1970, var tværkulturelle ægteskaber endnu ikke så almindelige i Danmark. Han var 26 år, københavner og bankmand. Hun var 23 og datter af skoleinspektøren i den filippinske kystby San Narciso 140 kilometer fra hovedstaden Manila. I dag har parret en voksen datter og har for længst haft sølvbryllup. Nu planlægger de deres otium: Om sommeren bliver adressen parcelhuset i Hundige syd for København, mens vinteren skal tilbringes i familiehuset på Filippinerne

Læs mere: Gift på tværs i 34 år 

37-årig ghaneser fra Esbjerg opfordrer kirken til at støtte fraskilte nydanskere

(Nyt på tværs 3-2004) 

- Som enlig mor er man på hele tiden, hvad enten man har overskud eller ej. De fleste danskere i samme situation har deres familie i nærheden, som de kan trække på. Det har man ikke, når man er udlænding, siger Gladys Bediako Bruun fra Esbjerg. Den 37-årige pædagogstuderende er næstformand for menighedsrådet ved Kvaglund Kirke og kom til Danmark fra Ghana i 1987. I dag er hun alene med datteren Mirjam på 5 år efter en skilsmisse.

Læs mere: Til døden jer skiller...?    

(Nyt på tværs nr. 4-2003)

Bygger på gensidig respekt

Henriette og Rahim Ghorbani fra Odense har dannet par i 20 år. På reolen i hjemmet i Odense står både Koranen og Bibelen. Men når Henriette (35) og Rahim Ghorbani (41) bliver bedt om at fortælle om religionens betydning i deres ægteskab, tøver de. Hun er medlem af folkekirken og døbt og konfirmeret i Haderslev Domkirke, og han er opvokset i en muslimsk familie i det nordlige Iran. Men ingen af dem opfatter sig som særlig religiøse. Og måske er netop det en vigtig pointe, konkluderer de, når de ser tilbage på snart tyve år sammen – først som kærester og siden som ægtefæller og forældre.  

Læs mere: Gift på tværs af Bibel og Koran