Folkekirke og migrantmenighed tilbyder spisning i private hjem

(Nyt på tværs 2-2010)

I Århus har danskere og nydanskere fra Christianskirken og Mar Mari's Assyriske Menighed de sidste to år holdt en række velbesøgte middage på tværs sammen. Menighederne står på skift for madlavningen. Sidste år blev modellen udvidet med tilbud om spisning i private hjem. Mange var med på idéen, og i dag har danske og assyriske familier lært hinanden at kende på en ny måde.

 

Læs mere: Middage nedbryder barrierer 

Inspiration fra Finland

(Nyt på tværs 2-2010)

Kan undervisning i kristendom fremme  udlændinges integration i lande, hvor den kristne tro er flertalsreligion? Det mener den evangelisk-lutherske kirke i Finland, der med sine godt 4.327.000 medlemmer (svarende til 80,6 procent af befolkningen) er landets absolut største kirkesamfund. Blandt andet derfor har kirken de sidste 10 år tilbudt særlige kurser for voksne udlændinge, der er interesseret i at vide mere om den kristne tro og/eller overvejer at blive døbt.    

Læs mere: Dåbsundervisning og integration 

Præsten sagde velkommen
(Nyt på tværs 2-2009)

”Besøget var helt spontant. Pludselig stod klassen uden for kirkens dør, så jeg gik ud og sagde ”välkommen in” og spurgte, om de havde lyst at se kirken. Læreren fortalte, at det var arabiske skolebørn fra en dansk skole, og at de gerne ville se vores kirke.

Læs mere: Kirken er åben: Välkommen in

Katolsk kirke i Helsingør tilbyder gudstjenester på polsk

(Nyt på tværs 1-2008)   

Det er tirsdag eftermiddag. I Sankt Vincent Kirke i Helsingør er menighedens polske sognepræst Andrzej Papuga ved at afslutte dagens messe. Da han har lyst velsignelsen, går menigheden ind i den tilstødende kirkesal, hvor en polak og en filippiner har lavet kaffe og dækket op med hjemmebagte boller, æblekage og frugt. Den lille flok omkring bordet repræsenterer fem nationaliteter. Snakken går livligt - på dansk. 

Læs mere: Østarbejdere søger kirken

Maryam vil gerne arbejde med mennesker  

(Nyt på tværs 4-2005)

Det ligner en stilfærdig succeshistorie. Siden Maryam Khachiq kom til Danmark med sin familie for 12 år siden, har hun af forskellige grunde haft svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Nu har hun fået nyt mod på livet, efter at hun har været i jobtræning i Gellerup Kirke siden august. Hun har fundet ud af, at hun gerne vil arbejde med mennesker - og gerne i en kirke. Det giver nye jobmuligheder for den 34-årige kristne armenier fra Bagdad.

Læs mere: Jobtræning i kirken

Populær sprogcafé samler udlændinge og danskere i Odense
(Nyt på tværs 1-2005)

Det er nok de færreste, der finder frem i første forsøg. For den ikke så stedkendte er sprogcaféen i Fengers Gård i centrum af Odense godt gemt ad vejen bag byens travle gågade. Men har man én gang fundet vej ind gennem den blå dør mellem butiksfacaderne og ned i den lille passage, er der stor sandsynlighed for, at man kommer igen. 

Læs mere: Her snakker vi dansk 

Stor søgning til Internationalt Kristent Centers tilbud til udlændinge i København
(Nyt på tværs 3-2003)
Stadig flere udlændinge ud over landet kan berette om, at de har lært dansk i kirken, som de kalder missionshuset Bethesda på Israels Plads i hjertet af København. Her har Internationalt Kristent Center, der er en del af Indre Missions tværkulturelle arbejde, de sidste ni år tilbudt gratis danskundervisning for flygtninge, asylansøgere og andre udlændinge. - Da en ny sæson startede i begyndelsen af august, summede det igen af liv fra hele verden bag de tykke røde mure.

Læs mere: Danskundervisning i kirken

Glimt fra 40 års kristent indvandrerarbejde i Skotland

(Nyt på tværs 2-2003)

Det første, de besøgende ser, når de træder ind ad døren til den skotske kirkes informations- og rådgivningscenter Brønden i Glasgow, er en plakat med uddrag af Johannesevangeliet kapitel 4 på urdu. Det er beretningen om, hvordan Jesus møder den samaritanske kvinde ved brønden i Sykar og fortæller hende, hvor hun kan finde levende vand.

Læs mere: Inspiration fra Skotland 

Lystændingsbøn kommunikerer på tværs af kulturer

(Nyt på tværs 3-2000)

Det kunne lige så godt have været en lysglobe, men det er det ikke. I et hjørne af det store lyse kirkerum i Haraldskirken i Høje Gladsaxe står et lille bord med to IKEA-krukker fyldt med sand, en stage med et tændt stearinlys og en grøn plante med et krucifiks i østlig stil. Foran står en kurv med fyrfadslys. Her kan alle tænde et lys og bede en bøn.

Læs mere: Tænd et lys