LANDSINDSAMLING: Dansk Flygtningehjælp har landsindsamling søndag den 11. november. Som tidligere år er der brug for danskere og nydanskere, der efter søndagsgudstjenesten - meget gerne sammen - vil gå en tur med indsamlingsbøssen i lokalområdet og samle penge ind til flygtninge i verdens brændpunkter. Det tager tre timer at gå en rute. I gennemsnit kommer der 1.000 kr. i hver indsamlinsbøsse.  

 
Generalsekretær Andreas Kamm, Dansk Flygtningehjælp, siger: "For de penge kan vi udrette rigtig meget for verdens mest udsatte og sårbare flygtninge. For eksempel kan vi udlevere nødhjælpspakker med vanddunke, tæpper, køkkengrej, sovemåtter, tøj og sæbe til fire flygtningefamilier, sikre 25 flygtningebørn i Sudan et måltid mad hver dag i en måned, forsyne 500 flygtninge i Dafur med vand i en måned eller uddele mad til 1.000 flygtninge i Somalia fra vores mobile suppekøkkener."  
 
Kamomo Ruhinduka boede i en flygtningelejr i Kenya i 14 år med sin familie, inden han kom til Danmark sidste år. I dag bor han i Brønderslev. Han siger: "En flygtningelejr er et sted uden håb og uden fremtid. Når mennesker kommer her, er de desperate. De har mistet alt. Jeg så mange give op. For min egen familie var livet en daglig kamp for at overleve."
 
Man kan melde sig som indsamler på www.flygtning.dk/frivillige eller tlf. 3373 5111.
 
Tværkulturelt Center er medlem af Dansk Flygtningehjælp.