Marts 2013

Se fotos fra Tværkulturelt Centers forårskonference.

Der var fuldt hus på Tværkulturelt Centers forårskonference i Fredens Kirke i København sidste weekend, der samlede 130 deltagere fra hele landet. Til sammen repræsenterede deltagerne 34 lande fra Mellemøsten, Asien, Afrika, Latinamerika og Europa. Her var både præster, menighedsrådsmedlemmer og kirkelige medarbejdere såvel som flygtninge og andre nydanskere samt asylansøgere fra blandt andet Syrien, Iran, Eritrea og Kina.

 

Temaet var ”Tro i mødet”. Hovedtaler var den anglikanske præst og islamkender Colin Chapman, der har boet i Mellemøsten i 20 år. Han gennemgik blandt andet den historiske baggrund for det arabiske forår og de nuværende konflikter i Mellemøsten og opfordrede kristne og muslimer i Vesten til at opbygge flere personlige relationer, hvor man både forsøger at forstå det bedste i den andens religion og samtidig tør stille kritiske spørgsmål.    

 

Indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen holdt det afsluttende oplæg, hvor han satte ord på de glæder og udfordringer, folkekirken står overfor i disse år i mødet med asylansøgere, der ønsker at konvertere til den kristne tro.

 

Ved åbningsgudstjenesten prædikede biskop Peter Skov-Jakobsen over Maria bebudelse, og medlemmer af københavnske migrantmenigheder sang på arabisk og det ghanesiske sprog twi.

 

Desuden medvirkede en kinesisk violinist, en iransk trommeslager og et filippinsk migrantkor med musik fra hjemlandet, og kunstnere fra Aserbajdsjan, Filippinerne og Zimbabwe udstillede malerier og litografier.