Søg på hjemmesiden

Ryesgade 68C
2100 København Ø
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 3536 6535
Reg.nr. 1551
Kontonr. 7707231
Giro 7707231
CVR 17494694
Mobilepay: 78684

Nørrelandskirken i Holstebro har modtaget Tværkulturelt Centers aktivitetspris STJERNESTUNDER 2019 for gennem 30 år at have budt flygtninge og indvandrere velkommen i et levende folke­kirkeligt fællesskab med højt til loftet.

stj19

Frivillige fra kirken fik sammen med nuværende og tidligere asylansøgere fra Holstebro Asylcenter overrakt prisen i weekenden af Tværkulturelt Centers formand, tidligere sognepræst Inge With Johannessen. Prismodtagerne medbragte hilsener fra præster og menighedsråd, der udtrykte deres glæde over det blomstrende tværkulturelle arbejde, som kirken i dag danner rammen om takket være et stort antal frivillige. 

SÅDAN STARTEDE DET: Nørrelandskirken var en af de første sognekirker i Danmark, hvor frivillige for over 30 år siden begyndte at opsøge nyankomne flygtninge. Siden har kirken på bemærkelsesværdig vis formået at omstille sig og tilpasse aktiviteter, efterhånden som forskellige flygtningegrupper kom til byen. Der gik således kun kort tid, fra Holstebro Asylcenter åbnede i december 2015 og iranske flygtninge begyndte at opsøge kirken og spørge efter undervisning i kristendom, til kirken havde etableret et asylarbejde. Siden er knap 100 asylansøgere blevet døbt i Nørrelandskirken, og endnu flere har modtaget undervisning i kristendom.  

… OG I DAG: I Nørrelandskirken er der i dag aktiviteter for både nyankomne asylansøgere og herboende nydanskere. Blandt aktuelle tilbud er den ugentlige sprogcafé Café Colour, kristendoms­under­visning og aktiviteter for asylansøgere, inter­nationale caféaftener med måltidsfællesskab, oversættelse af højmessen til farsi og formidling af venskabs­kontakter.

Prisen STJERNESTUNDER gives for et kirkeligt initiativ, der med et stort frivilligt engagement har gjort en mærkbar forskel for at imødekomme flygtninges behov for kontakt med danskere og en meningsfuld hverdag – herunder manges ønske om kristent fællesskab.  

Prisen, der består af afrikanske kurve, stjernechokolade og 400 PR-kort, blev overrakt på Tværkulturelt Centers inspirationskonference i København med temaet Til liv og glæde: Det gode liv i eksil.  

Nørrelandskirken er medlem af KIS - Kirkernes Integrations Samarbejde i Holstebro (oprettet 2016).

Søndagens tekster

Bibeltekster

Arabisk, farsi, tigrinya og engelsk.