Søg på hjemmesiden

Ryesgade 68C
2100 København Ø
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 3536 6535
Reg.nr. 1551
Kontonr. 7707231
Giro 7707231
CVR 17494694
Mobilepay: 78684

Congolesisk flygtning fik integrationspris

Den congolesiske flygtning Emile Djonga fra Haderslev har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus - Årets Knus. Prisen blev overrakt af tidligere overrabbiner Bent Melchior på Tværkulturelt Centers konference i København den 21. marts. Prisen gives til en kristen flygtning eller indvandrer, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats for at blive integreret i det danske samfund og bygge bro mellem danskere og nydanskere.

Emile Djonga er 42 år og kom til Danmark i 2009 fra borgerkrigen i hjemlandet DR Congo. Han er uddannet sygeplejerske og sygeplejelærer og har netop afsluttet en dansk uddannelse som social- og sundhedshjælper. I fritiden er han aktivt engageret i blandt andet Luthersk Missions integrationsarbejde og en lokal menighed i Haderslev. Herigennem fik han kort efter ankomsten en dansk venskabsfamilie, der har været en stor støtte i hverdagen i et nyt land.

I sin tale til Emile Djonga tog Bent Melchior udgangspunkt i den overvældende omstændighed, at Emile ikke har haft kontakt med sin kone og sine seks børn, siden han forlod DR Congo for snart fem år siden. Han ved fortsat ikke, hvor de befinder sig.  

- Din historie kaster en skygge over denne glade stund. Du er flygtning, og din familie - din kone og dine børn - er borte. Alligevel har du fundet styrke til at integrere dig i et land, der er meget forskelligt fra alt, hvad du kommer fra. Du har været udsat for noget af det værste, som et menneske kan blive udsat for, nemlig at blive flygtning. Du måtte forlade dit land og din kultur uden at vide, hvordan du ville blive taget imod der, hvor du nåede frem. Du kom hertil uden historie og uden fortid. Du var tvunget til at starte forfra.

Den tidligere overrabbiner har selv prøvet at være flygtning under anden verdenskrig og udtrykte stor respekt for den måde, hvorpå Emile Djonga har formået at arbejde sig ud af den negative position som flygtning for at blive en respekteret borger. Han har lært det svære danske sprog og taget en uddannelse, hvor han i dag er den, der hjælper andre. Men han må indstille sig på, at i Danmark vil han altid tilhøre et mindretal.

- Det kan du aldrig arbejde dig ud af. Det vil blandt andet din hudfarve forhindre. Men jeg kan betro dig, at jeg kan heller ikke skjule, at jeg er medlem af et mindretal. Men når en organisation, der omfatter 170 kristne kirker og organisationer, skal uddele en pris, så vælger de minsandten en jøde til at være deres talsmand. Det er dansk, når det er bedst. Vi er til syvende og sidst et solidarisk samfund, sluttede Bent Melchior.

 

Internationale kirkelige mødesteder

Video

Filmklip om det gode samarbejde mellem

en folkekirke og en migrantmenighed

i Haderslev Stift.

 

Kommende events

Sponsorløb

Cykelløb til fordel for Tværkulturelt Centers arbejde

Der cykles i København, Århus og Nr. Løgum i løbet af sommeren
Billeder

 

Migrantkirkernes Domkirketræf

Københavns Domkirke

d. 30. sept. kl. 17

 

Efterårskonference

Århus d. 6.-8. nov.

 

InspirationsDage for migrantpræster og menighedsledere 

Brogården, Middelfart

3.-5. juni 2021

 

Migranter synger

Migrantkor

i folkekirkens rum

 

Migranter.synger

Læs mere

Glem ikke gæstfriheden

Folkekirkens møde
med asylansøgere

 
Glem ikke gstfriheden Forside Download

Det gode samarbejde

Migrantmenigheder
og folkekirken

 Det gode samarbejde omslag

Læs mere

Med andre øjne

Migranters møde
med folkekirken

 

14021 TKC medandreojne

Læs mere

Kirke og migration

Principper-folder-reduceret10 principper Download

Tro, eksil og eksistens

Danmarks største samling af interviews med nydanskere fra 40 lande om liv og tro.
Selamawit-rettet lav 6646

Tværkulturelt Center på

facebook-logo

Medlemmer: 168 folkekirkesogne, kirkelige organisationer og migrantmenigheder m.fl.
Formand: Tidligere konsulent i UNICEF Adnan Dahan - Netværkskoordinator: Birthe Munck-Fairwood
Sekretær: Ann Juul Kjestrup - Regnskabsfører: Ilse Due