Fællesskab på tværs
Sidste onsdag i september var Københavns Domkirke rammen om årets regnbuekonference, hvor medlemmer fra omkring 14 forskellige migrantmenigheder var samlet. Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen bød velkommen, hvorefter vi hørte ideer og erfaringer fra nogle af de repræsenterede migrantmenigheder.
Temaet var ”hvad kan vi, hvad vil vi … i fællesskab?" Og fællesskabsfølelse var der ikke mangel på denne aften, hvor vi blandt andet hørte at folkedans, fællespisninger og frimodighed kan være med til at skabe solid grobund for kristne menigheder, der vækster og trives.
Vi hørte fra nystartede menigheder, som den eritreansk-ortodokse menighed i Danmark. Mange af de eritreanere der er kommet til Danmark i løbet af de sidste par år, kommer med en lang og stolt ortodoks kirketradition fra hjemlandet, og vi hørte om, hvordan de er i færd med finde deres egen måde at være kirke på i nye omgivelser i lånte lokaler.
Vi hørte også fra den katolske kirke, der i mange år har haft tradition for sproggrupper, der holder gudstjenester på deres egne sprog uden at blive opfattet som et fællesskab adskilt fra resten af den katolske menighed.
Andre igen fortalte, hvordan det kan lykkes at skabe kristent fællesskab, hvor denomination træder i baggrunden, netop fordi fællesskabet er vigtigere.
Efter en veltillavet irakisk buffet var der aftensang i Domkirken. Den blev stemningsfuldt indledt af først den eritreanske sangerinde Helen Berhane, der sang to eritranske kristne sange, og derefter af indiske Liya Eldhouse, der sang på malayalam.
Regnbuekonferencen var arrangeret af Det Mellemkirkelige Stiftsudvalg i København i samarbejde med Tværkulturelt Center.